Matematik

Hjælp!

20. september 2007 af sone babai (Slettet)
Hvordan gør man:

Hvis man skal finde 2promille af 2500kr.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Promille = 1000 del.. En tiendedel af procent. Resten er op til dig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Som sagt, er Promille = 1000 del.. Dvs. Gang 2500kr med 0,002 og så får du svaret. Ligesom man ganger med 0,?? ved procent.
Btw. promille skrives som et procent tegn. Med et ekstra 0 ved den nederste, kan ikke vise tegnet her, men noget lignende 0/00..

Svar #3
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

forstår bar ikk hvorfor man skal gange 2500kr med 0,002 når det er 2500kr ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Fordi.. For at finde 1 tusindedel.. Ganger man med tusind. Derfor er det så 2500/1000*2, fordi du skal have 2 tusindedele.. Det er så det samme som at gange med 0,002.

1/10 = 1*0,1.
1/100 = 1*0,01.
1/1000 = 1*0,001. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Hmm. Ganger man med 0,002 så tager man 2 tusindedele af 2500..

Du kan også siger 2*2500/1000. Det er det samme. Hvis det hjalp.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Du kan også se det som en brøk, x/1000*y = promillen..

Hvis x= "antal promiller" og y = antallet du skal tage promillen af.

Altså i dette tilfælde, 2/1000*2500=5. Igen det samme som før, måske bare en bedre forklaring.

Svar #7
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

taak for det vil men hvordan gør man så hvis jeg skal finde ud af hvor mange promille f.eks 6kr er af 1000kr. ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2007 af KristofferFage (Slettet)

Well.. Da tusindedel betyder "dele af tusind".. Er det ikke så svært(?).

Hvor stor en del af tusind er 6? 6-tusindedele = 6promille.. Jeg er dårlig til at forklare.. :o

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

^^ Igen.. x/1000*y

Så x=6 og y=1000..

Svar #10
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

Tror du ikke du kan forklare med en udregning så ?
find på et eks. hvor man skal finde et antal promille af et tal.

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2007 af Spiderpig (Slettet)

Okay.. 245 promille af 3600.. Så x=245 og y=3600.. Igen x/1000*y.

Så 245/1000*3600=882, igen kan det også regnes som 0,245*3600=882

Da 245/1000=0,245

Svar #12
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

taak for det , det var en stor hjælp.

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.