Kemi

idealgas, hjælp til opgave b

21. september 2007 af bo2 (Slettet)
Når stoffet natriumazid (NaN3) opvarmes til en temperatur over 275 grader celsius, spaltes det til natrium og nitrogen.

2NaN3-->2Na+3N2

En airbag i en bil pustes op af en gasgenerator som indeholder natriumazid. Ved et frontalt sammenstød aktiveres en tændmekanisme, som starter reaktionen. Spaltningen af natriumazid sker lynhurtigt, og det dannede nitrogen blæser airbagen op med stor kraft. Det varer ca. 55 millisekunder inden airbagen er fyldt max med nitrogen. Vi skal regne på en oppustet airbag, som har volumen på 35L. I denne konstruerede opgave tænker vi os, at airbagen er tæt, og at trykket i den er 3 bar og temperaturen 50 grader celsius

A) beregn stofmængden af nitrogen i airbagen.

det gjorde jeg på følgende måde:
p*V=n*R*T
3bar*35L=n*0.0831L*bar/mol*K*323K
n=3.9 mol

B) Hvor stor en masse af natriumazid skal gasgeneratoren indeholde for at give denne stofmængde nitrogen.??

denne opgår forstår jeg ikke??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

For hver gang du har 2 mol NaN3, kan du danne 3 mol N2 ( det er det man kan læse af reaktionsligningen).

Du skal derfor spørge, hvor mange mol NaN3 skal du bruge for at danne 3,9 mol N2.

Når du har fundet mol NaN3 omregnes dette til gram NaN3 ud fra formlen: m = n*Mw, hvor n er mol og Mw er molvægt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2013 af Leeklein (Slettet)

Ehm.. hvordan finder du frem til dit resultat i opgave a ??? 

 

du kan jo ikke sige 105 = 2,68413 ... giver jo ingen mening ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2016 af robpeders (Slettet)

for at regne a) ud skal du bruge formlen ρ*V/R*T =3bar gange de 35liter divideret med 323 kelvin = 3.912 så har du N2's mol = stofmængde


Skriv et svar til: idealgas, hjælp til opgave b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.