Matematik

diskriminanten

21. september 2007 af rosiette (Slettet)
Hej

Jeg har en 2gradsligning

3x^2-4x-4=0

jeg har så fået diskriminaten til 64

og sat værdierne ind i toppunktsformlen ..men jeg undre mig da jeg solvede den blev x til -2/3 v x=2

men det giver tp formlen ikke..
fik kun de -2/3 så min diskriminant må være beregnet forkert


3x^2-4x-4=0
4x^2-4*3*-4=0
16-4*3*-4=0
16-4*-12=0
16-(-48)
16+48
d=64

Tp: (-(4)/6 - (64)/12) = 2/3 ,

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2007 af peter lind

Diskriminanten er rigtig. x koordinaten for toppunktet er 4/6 = 2/3

Svar #2
21. september 2007 af rosiette (Slettet)

så de 64 divideret med 12 har intet med resultatet at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2007 af ibibib (Slettet)

Der er forskel på toppunktet og rødderne.

I dette tilfælde er toppunktet funktionmens minimum.

Rødderne er skæringspunktet men x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2007 af MichaelS (Slettet)

Hej

Når du bruger solver på din ligning finder den de x-værdier hvor ligningen giver nul, altså der hvor grafen skærer x-aksen.

Hvis diskrimanten er større end eller lig nul udregnes rødderne ved:
((-b)(+/-)(sqrt(d))) / 2a

Er diskriminanten negativ har polynomiet ingen rødder, grafen skærer altså ikke x-aksen.

Din udregning af koordinaterne til toppunktet er korrekt, disse er bare ikke lig rødderne til polynomiet. Tror det er der du tabte tråden.

Håber det hjalp...

Svar #5
21. september 2007 af rosiette (Slettet)

nååååh oki tak..ja mig der har misforstået noget :-)

Skriv et svar til: diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.