Matematik

bestem forskrift

22. september 2007 af Cumano (Slettet)
Hey nogen der vil hjælpe med denne opg :

Bestem en forskrift for den lineære funktion F, hvis graf går gennem punterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3

- Mit bud på opg er:
y2-x2 / y1-x1 => 0-(-3)/10-2 = (-1,7)
Forskriften for en retlinie : y=ax+b
<=> y= -1*3+7

??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

Din formel for hældningens udregning er ikke korrekt.

Først skal du finde hældningen = a.

a= (y2-y1)/(x2-x1)

Derfra kan du indsætte dine værdier ind i foreskriften og isolere b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

a= (0-10)/(-3-2)
a= -10/-5
a= 2

Nu hvor du har a, kan du finde b.

foreskrift: y=ax+b

a=2
indsæt a
y=2x+b

Her fra kan du isolere b ved at indsætte et af dine punkter i stedet for x og y.


Svar #3
22. september 2007 af Cumano (Slettet)

er det så :

a= (y2-y1)/(x2-x1)

a= (0-10)/ (-3-2)

a= (-10,-5)

Y=ax+b

y= -10*3+(-5)

?

Svar #4
22. september 2007 af Cumano (Slettet)

Okay er næsten med nu, men er altså ekstrem dårlig til at isolere, ved ihvartfald at b=..

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Nej, Y1= 2*X1+b
10=2*2+b, så sku' du gerne finde b

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

Punkt 1 = (x1,y1)=(2,10)
Punkt 2 =(x2,y2)=(-3,0)

foreskriften for linære funktioner hedder: y=ax+b

For at finde ud af hvad a er bruges formelen

a= (y2-y1)/(x2-x1)

Indsæt så punkt 1 og punkt 2 og løs den som jeg har gjort i #2

Efter der indsætter du punkt et i foreskrifte for linære funktioner, hvor du nu godt kender a.

y=ax+b = y=2x+b (vi indsætter punkt 1 i stedet for x og y)
10=2*2+b = 10=4+b <=> 10-4=b = 6=b

Din foreskrift kommer til at hedde:

y=2x+6


Svar #7
22. september 2007 af Cumano (Slettet)

Aj tusind tak for hjælpen. Kan virkelig godt se,at det jeg havde lavet virkeligt var forkert ;/

tak

Skriv et svar til: bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.