Matematik
Normalfordeling
23. september 2007 af
surey (Slettet)
Jeg har en opgave i statistik under normalfordeling.
Hestes generationstid måles på 13 heste:
339 339 339 340 341 340 343 348 341 346 342 339 337
gennemsnit = 341.08 og spredning = 3.07
Hvad er sandsynligheden for at en tilfældig udvalgt hest fra stikprøven har en generationstid mellem 337 og 343.
Svaret skulle gerne være 11/13, men det forstår jeg ikke hvorfor det er....
Nogen der kan hjælpe?
Hestes generationstid måles på 13 heste:
339 339 339 340 341 340 343 348 341 346 342 339 337
gennemsnit = 341.08 og spredning = 3.07
Hvad er sandsynligheden for at en tilfældig udvalgt hest fra stikprøven har en generationstid mellem 337 og 343.
Svaret skulle gerne være 11/13, men det forstår jeg ikke hvorfor det er....
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
23. september 2007 af Riemann
Du skal integrere normalfordelingen fra 337 til 343. Dvs., svaret er

hvor sigma er spredningen og my er middelværdien.
Jeg ved ikke hvordan du vil udregne integralet, men det kan evt. gøres numerisk..
hvor sigma er spredningen og my er middelværdien.
Jeg ved ikke hvordan du vil udregne integralet, men det kan evt. gøres numerisk..
Svar #2
23. september 2007 af peter lind
Brug at hvis x er normalfordelt med middelværdi m og spredning x, så er (x-m)/s normalfordelt med med middelværdi 0 og spredning 1. Det kan du slå op i tabel eller diverse programmer.
Skriv et svar til: Normalfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
