Matematik

monotoni

23. september 2007 af mikeh (Slettet)
Hej hvis jeg nu har en opgave der lyder :

f(x)= 2x^3+3x^2-12x , xe(-3;2)

Bestem monotoniforholdene og angiv værdimængden for f

kan jeg så bare ikk tegne funktionen ind på en grafregner og så bestemme monotoniforholdende, eller skal den først diferentieres? :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du kan sagtens løse den grafisk, forudsat at du kender tolerencen

Svar #2
23. september 2007 af mikeh (Slettet)

kender den ikke rigtig ? :D

altså ska jeg diferentiere først?

for så er f'(x) = 6x^2+6x-12 ik?

men tjaeh, du må godt forklare mig hvordan :D

Svar #3
23. september 2007 af mikeh (Slettet)

jeg får x = -2 og 1

Svar #4
23. september 2007 af mikeh (Slettet)

ville du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Åhh ha! det er næsten for kedsommeligt, står der ikke noget om det herinde? Prøv at bruge søgefunktionen!

Svar #6
23. september 2007 af mikeh (Slettet)

jo det kan jeg vel godt ! men måske du kan hjælpe mig med en anden opgave så?

I en model for en bestemt population af fluer er antallet N af fluer i populationen som funktion af tiden,målt i uger, bestemt ved

N(t)=346/(1+g(t))

jeg har bestemt funktionen for g i en tidliger opgave ;
g(x) = 273,23*0,795^X

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

Ja, så kommer din funktion til at hedde:

N(t)=346/(1+(273,23*0,795^t))

Kan ikke rigtig se hvor din opgave er ?

Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.