Matematik

1.076 - log(x)+log(x+3)=1

23. september 2007 af JoachimD (Slettet)
Hej

Det er pinligt, men af en eller anden grund har jeg problemer med denne ligning:

log(x)+log(x+3)=1

Jeg går ud fra at jeg skal benytte mig at logaritme-regneregel (2):

log(a)+log(b)=log(a*b)

Men jeg kan ikke få den til at give x=2

Hilfen, bitte?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af peter lind

Du har ret i at det er den formel du skal bruge.
Log(x)+l0g(x+3) = log[x(x+3)] = 1
Heraf fås x(x+3)=10

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

log(x) + log(x+3) = 1

Logaritme-regneregel 2 benyttes

log(x*(x+3)) = 1

Opløs parantesen

log(x² + 3x) = 1

Fjern log på begge sider ved hjælp af reglen: 10^log(x) = x

x² + 3x = 10¹

Ordn som en andengradsligning.

x² + 3x - 10 = 0

..det skulle gerne give rigtige facit.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#1.
Sorry.

Svar #4
23. september 2007 af JoachimD (Slettet)

Hej Peter - tak for dit svar

Når jeg løser ligningen på min lommeregner får jeg:

solve(log(x)+log(x+3)=1,x)

x = 2

Problemet er, at jeg skal løse opgaven uden hjælpemidler.

Mit resultat her er:

log(x)+log(x+3)=1

log(x(x+3)=1

x(x+3) = 10^1

og så isolere jeg, og får en masse forskellige resultater - men ingen af dem x=2. (nok bare mig, der ikke duer til isolation)

Svar #5
23. september 2007 af JoachimD (Slettet)

-Zeta-

Wow - det vidste jeg ikke lige man kunne. Tusind tak for hjælpen til jer alle.

Skriv et svar til: 1.076 - log(x)+log(x+3)=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.