Matematik
brøkregning
17. maj 2004 af
Bella (Slettet)
Hej
Jeg må tilstå en lidt pinlig ting... Jeg er vildt dårlig til brøkregning..
Nogen der kan hjælpe med:
(a/b)*(a/b)<=> ?
(a/b)/(a/b)<=> ?
(a/b)+(a/b)<=> ?
(a/b)-(a/b)<=> ?
~Bella
Jeg må tilstå en lidt pinlig ting... Jeg er vildt dårlig til brøkregning..
Nogen der kan hjælpe med:
(a/b)*(a/b)<=> ?
(a/b)/(a/b)<=> ?
(a/b)+(a/b)<=> ?
(a/b)-(a/b)<=> ?
~Bella
Svar #1
17. maj 2004 af MadsII (Slettet)
1)to brøker ganget hinanden= ganger lige over
2) gang med den omvendte
3) fællges nævner (Neders) læg sammen.
4) samme, træk fra.
2) gang med den omvendte
3) fællges nævner (Neders) læg sammen.
4) samme, træk fra.
Svar #2
17. maj 2004 af sigmund (Slettet)
Ovenstående kunne formuleres klarere:
1) Når to brøker ganges med hinanden, ganges tælleren i den ene brøk med tælleren i den anden brøk, og nævneren i den ene brøk ganges med nævneren i den anden brøk: (a/b)*(c/d)=(a*c)/(b*d).
2) Når to brøker divideres med hinanden, så ganges der med den omvendte: (a/b)/(c/d)=(a/b)*(d/c).
3) Der findes en fællesnævner ved at forlænge med passende faktor. Derefter lægges tællerne sammen.
4) Her er fremgangsmåden den samme som i 3), hvor der blot trækkes fra i stedet for at der lægges til.
1) Når to brøker ganges med hinanden, ganges tælleren i den ene brøk med tælleren i den anden brøk, og nævneren i den ene brøk ganges med nævneren i den anden brøk: (a/b)*(c/d)=(a*c)/(b*d).
2) Når to brøker divideres med hinanden, så ganges der med den omvendte: (a/b)/(c/d)=(a/b)*(d/c).
3) Der findes en fællesnævner ved at forlænge med passende faktor. Derefter lægges tællerne sammen.
4) Her er fremgangsmåden den samme som i 3), hvor der blot trækkes fra i stedet for at der lægges til.
Svar #4
09. november 2006 af JeppeRobert (Slettet)
Jeg er også lidt af en nøb, og jeg har brug for hjælp:
(7/3x)-(5/6)
kan man stadig finde fælles nævner, år der er x på den ene af nævnerne?
(7/3x)-(5/6)
kan man stadig finde fælles nævner, år der er x på den ene af nævnerne?
Skriv et svar til: brøkregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
