Matematik

En lille hurtig hjælp..

25. september 2007 af Osmanli (Slettet)
Heyy ..
Er ved at løse denne ruducering:
3 ( a + 2b )-( a - 3b )
-> 3a + 2b - a + 3b
-> 2a + 5b
___________
Men på min lommeregner får jeg den til
-> 2a + 9b ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af peberdelfinen (Slettet)

I den første udregning glemmer du at gange 3 med 2b.

3 ( a + 2b )-( a - 3b )
-> 3a + 6b - a + 3b
-> 2a + 9b

Svar #2
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

mmh.. hvorfor skal jeg gange 3 med 2b ? ..

Svar #3
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

-> Jeg har jo allerede ganget 3 med a .. skal den så også ganges med 2b ..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

Fordi det er hele parantesen du skal gange med 3.

3*x = x+x+x = 3x

I dit tilfælde:

3(a+2b) = a+2b + a+2b + a+2b = 3a+6b

Svar #5
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

okaii .. takker ..
Har også lii denne her:
2(a+b)-3(b-2a)= 2a+b-2a
0a + 2b ..
- Den giver også forkert.. ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

2a+2b-(3b-6a) = 8a-b

Svar #7
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

Lommeregneren siger 8a-5b ..
- hvilket er korrekt ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

Hvordan ser din opgave ud ?
Er det bare den her?

2(a+b)-3(b-2a)

Svar #9
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

Nej..

2(a-b)-3(b-2a) - men jeg har fundet ud af det nu .
Tak for din hjælp :)

Svar #10
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

Er liig ved en umulig opgave.. :S
(x+y)2x+4(2x-3y) ..
Ved du hva jeg skal her ? ..

Skriv et svar til: En lille hurtig hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.