Fysik
tennis
25. september 2007 af
kemlmj (Slettet)
i stangtenneis er snorens længde 2,5 m og bolden vejer 130 gram. bolden udfører en vandret jævn cirkelbevægelse, hvor snoren danner en vinkel på 52 grader med lodret.
beregn størrelsen af snorens træk i bolden og boldens fart?
nogen der kan lede mig på vej?
beregn størrelsen af snorens træk i bolden og boldens fart?
nogen der kan lede mig på vej?
Svar #1
27. september 2007 af Darwin (Slettet)
Definer S(x,y) således at (0,0) er bolden; y-aksen er opad.
Bolden er i vertikal ligevægt (idet vinklen stipuleres konstant).
Således har vi: [tyngdekraft = vertikal snorkraftskomposant] <-> F_g = F_y <-> mg = F_snor * cos52 <-> F_snor = mg/cos52.
"vandret jævn cirkelbevægelse"
Centripetalkraften er vores "force requirement" for cirkelbevægelse.
Vi har F_x=F_c <-> F_snor * sin52 = mv^2/r hvor r er snorlængde*sin52
Her isolerer du v.
Skriv et svar til: tennis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
