Matematik

I NEED HELP!

25. september 2007 af miss13 (Slettet)
Hej alle :)

Sidder her med en matematik afl. som jeg skal aflevere imorgen.´.. Og der er bare 3 ligninger jeg bare ikke kan finde ud. Jeg har tjekket resultatet i facitlisten, men jeg skal jo skrive udregninger. Har siddet hele dagen nu, så håber virkelig i kan hjælp :)

Her kommer de:
Nummer 1, x+2:6 - 7 = x (den er opstillet som brøk)
nummer 2, 5: 3x-2 = 4 (også opsillet som brøk)
Nummer 3, 5x+4: 7x-4 = 1

Håber I kan hjælpe så hurtigt som muligt. Der er udregninger jeg har brug for. Pleas hjælp mig :)

Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Har du selv nogle bud? Jeg kan komme med den første, hvis jeg altså har læst dem rigtigt:

1) (x+2)/(6-7) = x
<=> (x+2)/(-1) = x
<=> -x-2 = x
<=> 2*x = -2
<=> x = -2/2 = -1

Svar #2
25. september 2007 af miss13 (Slettet)

Den skal helst give -8 i følge facitlisten :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Det er din notation, jeg går galt ved så. Jeg prøver igen:

(x+2)/(6)-7=x
<=> x+2-42=6*x
<=> 5*x=-40
<=> x=-40/5=-8

Svar #4
25. september 2007 af miss13 (Slettet)

Okay, hvor for du 5 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Du har x+2-42=6*x
Så trækker 1*x fra på hver side, så derfor får du på højresiden 6*x-1*x=5*x

Svar #6
25. september 2007 af miss13 (Slettet)

Okay,og de andre.. Kan bare ikke få det til at passe..

Svar #7
25. september 2007 af miss13 (Slettet)

okay hvad med denner her?

8+5x: 2+7 = -5

Jeg har gjordt sådan her:

8+5x=2(7x)
8+5= 14+2x
5x-3x= 2x
14+8 = 22

3x= 22

3:3= 22:3

X= 22 en tredel (22 brøkstreg 3) ?

Hvilket er forkert, for det skal give -18 brøkstreg 19'ende del

Hvad gøre jeg forkert?

Svar #8
25. september 2007 af miss13 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Pas...

Du må virkelig øve dig lidt med notationen, jeg kan ikke gennemskue det som det står

Svar #10
25. september 2007 af miss13 (Slettet)

?

Skriv et svar til: I NEED HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.