Matematik
Tilladt?
26. september 2007 af
Phileo (Slettet)
Er det tilladt at lægge hele tal sammen med tal med bogstaver og potens?
For jeg er nået frem til denne sidste mellemregning:
4+3a^2
Må jeg så godt abre lægge det samme som det bliver til 7a^2 ?
For lige at vise hele opgaven, hvis det skulle have interesse, som er et udtryk der skal reduceres, kvadratsætning (er forresten ikke sikker på jeg har regnet helt rigtig).
(4a-b)*3-(2+3a)^2+3b
12a-3b+4-12a+3a^2+3b
En del af dem går så ud med hinanden, og jeg får det til at se sådan her ud nu:
4+3a^2
?
For jeg er nået frem til denne sidste mellemregning:
4+3a^2
Må jeg så godt abre lægge det samme som det bliver til 7a^2 ?
For lige at vise hele opgaven, hvis det skulle have interesse, som er et udtryk der skal reduceres, kvadratsætning (er forresten ikke sikker på jeg har regnet helt rigtig).
(4a-b)*3-(2+3a)^2+3b
12a-3b+4-12a+3a^2+3b
En del af dem går så ud med hinanden, og jeg får det til at se sådan her ud nu:
4+3a^2
?
Svar #1
26. september 2007 af hund (Slettet)
Uden at have kigget på hele opgaven vil jeg skynde mig at stoppe dig.
NEJ! Du må for Eulers skyld ikke ligge sammen på den måde.
Prøv at sætte tal ind, hvis det du gør er tilladt skulle følgende gælde:
4 + 3*2^2 = 7*2^2 (a=2)
<=>
16 = 14.
Det er altid en god idé, at sætte "rigtige" tal ind og tjekke om det nu også kan passe.
NEJ! Du må for Eulers skyld ikke ligge sammen på den måde.
Prøv at sætte tal ind, hvis det du gør er tilladt skulle følgende gælde:
4 + 3*2^2 = 7*2^2 (a=2)
<=>
16 = 14.
Det er altid en god idé, at sætte "rigtige" tal ind og tjekke om det nu også kan passe.
Svar #2
26. september 2007 af Sherwood (Slettet)
Nej, det må du ikke! Men hvis du tager kvadratroden af det hele: 2+3a.
Svar #3
26. september 2007 af Phileo (Slettet)
Mange tak for hjælpen begge to ;) Havde nær gjort det ..
Skriv et svar til: Tilladt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
