Fysik
varmefylde
26. september 2007 af
mm :) (Slettet)
300 g isterninger hentes op fra fryseren, hvor temperaturen er -18 grader c. Beregn først den energi, der skal tilføres for at opvarme isen til 0 grader C. Beregn dernæst den energi, der nu skal tilføres for at smelte isterningerne.
Smeltningen af isterningerne sker ved, at de kommer life fra fryseren over i en knade med 2 liter vand med temperaturen 16 grader C.
Beregn, hvor meget temperaturen er faldet i vandkanden, når insterningerne er smeltet.
Nogen der kan hjælpe?
Smeltningen af isterningerne sker ved, at de kommer life fra fryseren over i en knade med 2 liter vand med temperaturen 16 grader C.
Beregn, hvor meget temperaturen er faldet i vandkanden, når insterningerne er smeltet.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
26. september 2007 af urb (Slettet)
0.3Lvands specifikke varmekapacitet (ca4000j*18grader=
0.3L*fordampningsenergi=
((0.3*vands specifikke varmekapacitet*16grader)-2L vands specifikke varmekapacitet *16)/2.3/vands specifikke varmekapacitet
du finder de to massers samlede energi(den ene negativ) og dividere dem derefter med den samlede masse (2,3)og har nu den energi som der er i 1L og dividere den med vands specifikke varme kapacitet som så er hvor mange grader vandet er..
find selv talene i din fysik bog
0.3L*fordampningsenergi=
((0.3*vands specifikke varmekapacitet*16grader)-2L vands specifikke varmekapacitet *16)/2.3/vands specifikke varmekapacitet
du finder de to massers samlede energi(den ene negativ) og dividere dem derefter med den samlede masse (2,3)og har nu den energi som der er i 1L og dividere den med vands specifikke varme kapacitet som så er hvor mange grader vandet er..
find selv talene i din fysik bog
Skriv et svar til: varmefylde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
