Matematik

andengradsligning

27. september 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

2x^+3x+c=0 har løsningen 1

a bestem c

b.bestem andengradslignigens anden løsning

jeg forstår ikke denne opgave

håber i vil hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

a) x = 1

b) Isoler x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

a)

2x² + 3x + c = 0

x = 1 indsættes

2·1² + 3·1 + c = 0

Reduceres

5 + c = 0

c isoleres

c = -5

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2007 af mathon

2x^2 + 3x + c = 0

at den har løsningen betyder, at

2*1^2 + 3*1 + c = 0

2 + 3 + c = 0, eller

c = -5

ligningen er altså:

2x^2 + 3x - 5 = 0

solve(2x^2+3x-5=0,x) giver

x= 1 V x = -(5/2)




Svar #4
28. september 2007 af thelife (Slettet)

ok tak for jeres hjælp

Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.