Matematik
Stamfunktioner/Differentiere
27. september 2007 af
LBoogie (Slettet)
Jeg kan kan ikke rigtigt få den til at gå op. Jeg har brugt gangereglen - og synes ikke liiige, at jeg kan få det til at passe.
To funktioner f og g er givet ved
f(x) = x^(-0,5)*ln(x) og g(x) = 2x^(0,5)*ln(x)-4x^(0.5)
Gør rede for at g er en stamfunktion til f.
Lommeregneren siger god for det - men jeg skal løse den uden hjælpemidler
To funktioner f og g er givet ved
f(x) = x^(-0,5)*ln(x) og g(x) = 2x^(0,5)*ln(x)-4x^(0.5)
Gør rede for at g er en stamfunktion til f.
Lommeregneren siger god for det - men jeg skal løse den uden hjælpemidler
Svar #1
27. september 2007 af mathon
g(x) = 2x^(0,5)*ln(x)-4x^(0.5) = 2x^(0,5)[ln(x) - 2]
g'(x) = (2*0,5)*x^(-0,5)*[ln(x) - 2] + 2x^(0,5)*x^(-1)
g'(x) = x^(-0,5)*ln(x) - 2x^(-0,5) + 2*x^(-0,5) = x^(-0,5)*ln(x)
g'(x) = (2*0,5)*x^(-0,5)*[ln(x) - 2] + 2x^(0,5)*x^(-1)
g'(x) = x^(-0,5)*ln(x) - 2x^(-0,5) + 2*x^(-0,5) = x^(-0,5)*ln(x)
Svar #2
27. september 2007 af LBoogie (Slettet)
Hvad er det du gør i første trin?
2x^(0,5)*ln(x)-4x^(0.5) = 2x^(0,5)[ln(x) - 2]
Hvordan bliver det lig med det? og hvorfor de firkantede paranteser? :-)
2x^(0,5)*ln(x)-4x^(0.5) = 2x^(0,5)[ln(x) - 2]
Hvordan bliver det lig med det? og hvorfor de firkantede paranteser? :-)
Skriv et svar til: Stamfunktioner/Differentiere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
