Fysik
Isterning
28. september 2007 af
Montavr (Slettet)
Vi tager en isterning i noget vand, og venter indtil is-terningen er smeltet.
Bestem isens specifikke smeltevarme Ls,is . find værdien i databogen ( værdien er 334,4 kj/kg ) og beregn % - afvigelsen i forhold til dit resultat
Ls = Delta E / m
Stuetemp = 23 ,2 C
Mb/g ( masse af bæger) = 4,1
Mv/g ( masse af vand ) = 155,1
Mis/g ( masse af is ) = 18,4
Tb/C ( begyndelsestemperatur) = 33
Ts/C ( slut temp) =23
Bestem isens specifikke smeltevarme Ls,is . find værdien i databogen ( værdien er 334,4 kj/kg ) og beregn % - afvigelsen i forhold til dit resultat
Ls = Delta E / m
Stuetemp = 23 ,2 C
Mb/g ( masse af bæger) = 4,1
Mv/g ( masse af vand ) = 155,1
Mis/g ( masse af is ) = 18,4
Tb/C ( begyndelsestemperatur) = 33
Ts/C ( slut temp) =23
Svar #1
28. september 2007 af Darwin (Slettet)
dQ_is = - dQ_vand
dQ_j= m_j*C_j*dT
Mere skal du vist ikke bruge
dQ_j= m_j*C_j*dT
Mere skal du vist ikke bruge
Svar #2
28. september 2007 af Montavr (Slettet)
Jeg synes jeg har svært ved at forstå det du har skrevet.. Ehmm altså jeg får det til 256, 19 kJ/kg
kan det godt passe?
kan det godt passe?
Skriv et svar til: Isterning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
