Matematik
Substitution af integrale
29. september 2007 af
andersbm (Slettet)
Jeg skal substituere 1/x*lnx...
man plejer så at sige integralet af(1/udu)
du=x*lnx
du/dx=ln(x)+1
du=(ln(x)+1)dx....herfra har jeg ved at sætte det ind igen ikke kunnet få det til at passe overhovedet!!!
Nogen ideer?
man plejer så at sige integralet af(1/udu)
du=x*lnx
du/dx=ln(x)+1
du=(ln(x)+1)dx....herfra har jeg ved at sætte det ind igen ikke kunnet få det til at passe overhovedet!!!
Nogen ideer?
Svar #3
29. september 2007 af andersbm (Slettet)
Jeg har prøvet, men så får jeg du=dx/x...
så altså integralet af((1/x*lnx)*(dx/x))..hvilket bliver til at der står integralet af(ln(x)dx)..hvilket vil sige at integralet af(ln(u)du)=ln(ln(x))+k
så altså integralet af((1/x*lnx)*(dx/x))..hvilket bliver til at der står integralet af(ln(x)dx)..hvilket vil sige at integralet af(ln(u)du)=ln(ln(x))+k
Svar #4
29. september 2007 af andersbm (Slettet)
nå det var sgu egentlig forkert, nu hvor jeg tænker mig om, da integralet af ln(x) er 1/x
Skriv et svar til: Substitution af integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
