Matematik
Trekant
29. september 2007 af
the gun (Slettet)
Hej jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse følgende opgave:
En trekant har sidelængderne 1,x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x>y
Trekanten er retvinklet
Jeg skal bestemme x, men forstår ikke hvordan!
På forhånd tak :)
En trekant har sidelængderne 1,x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x>y
Trekanten er retvinklet
Jeg skal bestemme x, men forstår ikke hvordan!
På forhånd tak :)
Svar #1
29. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
du får:
x^2+y^2=1 og
1+x+y=10
altså 2 ligninger med to ubekendte
x^2+y^2=1 og
1+x+y=10
altså 2 ligninger med to ubekendte
Svar #2
29. september 2007 af josemaria (Slettet)
a^2+b^2=c^2 <=> 1^2+y^2=x^2
Isoler y i den ligning.
y^2= x^2-1^2 <=> y = sqrt(x^2-1^2)
Derefter bruger du din y værdi i omkredsen.
a+b+c = 10 <=>
1+ x^2 + sqrt(x^2-1^2) = 10
Nu kan du isolere x.
Isoler y i den ligning.
y^2= x^2-1^2 <=> y = sqrt(x^2-1^2)
Derefter bruger du din y værdi i omkredsen.
a+b+c = 10 <=>
1+ x^2 + sqrt(x^2-1^2) = 10
Nu kan du isolere x.
Svar #6
29. september 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal løse ligningssystemet
1+x+y=10
og
1+y²=x²
Løsningen bliver
x=41/9
y=40/9
1+x+y=10
og
1+y²=x²
Løsningen bliver
x=41/9
y=40/9
Skriv et svar til: Trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
