Fysik

MeV

30. september 2007 af nunu1989 (Slettet)
Hej..

Hvad svarer 1MeV til J.

Svar #1
30. september 2007 af nunu1989 (Slettet)

havd svarer 1,2 cm^2 i g.

hjælp

Svar #2
30. september 2007 af nunu1989 (Slettet)

intet hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2007 af mathon

1MeV = 1,60218*10^(-13)J

2 cm^2 kan ikke omregnes til g uden yderligere oplysning om densitet og én længdedimension mere

Svar #4
30. september 2007 af nunu1989 (Slettet)

mange tak.

Svar #5
30. september 2007 af nunu1989 (Slettet)

opgaven:
En tynd og flad a-kilde til behandling af hudkræft har en aktivitet på 300 kBq. Hver a-partikel har energien 4,0 MeV. Når kilden placeres på huden dækker den et areal på 1,2 cm2.

Bestem den dosis, der absorberes i løbet af 1 minut

For at finde absorberetdosis bruge man formlen: Eabs/m

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2007 af mathon

300 kBq = 300000 omdannelser/sek = 300000*60 omdannelser/min =

1,8*10^7 omd/min

absorberet dosis 1,8*10^7*4*1,60218*10^(-13) J = 1,1536*10^(-5) J

Skriv et svar til: MeV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.