Matematik
Bestemmelse af forskrift for lineær funktion.
30. september 2007 af
123ask (Slettet)
Skal aflevere en matematikopgave i morgen (1.okt)
Den går ud på at bestemme forskriften for en lineær funktion, hvor grafen går gennem punkterne (4,141) og (18,712).
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an og kan heller ikke se nogen særlig sammenhæng mellem disse punkter.
Matematik er ikke min stærke side :)
Er der nogen som kan forklare??
Den går ud på at bestemme forskriften for en lineær funktion, hvor grafen går gennem punkterne (4,141) og (18,712).
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an og kan heller ikke se nogen særlig sammenhæng mellem disse punkter.
Matematik er ikke min stærke side :)
Er der nogen som kan forklare??
Svar #1
30. september 2007 af janko (Slettet)
du kan begynde med at finde hældningskoefficineten,a:
a: y2-y1 / x2-x1
dernæst kan du finde b
b= y1*a - x1
i dit tilfælde er
x1 =4 x2 =18
y1 =141 y2 =712
nu skal du bare sætte tallene ind og regne det ud.
a: y2-y1 / x2-x1
dernæst kan du finde b
b= y1*a - x1
i dit tilfælde er
x1 =4 x2 =18
y1 =141 y2 =712
nu skal du bare sætte tallene ind og regne det ud.
Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift for lineær funktion.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
