Fysik
kapacitator
01. oktober 2007 af
kemlmj (Slettet)
strålingsnergien i et lysglimt kommer fra afladning af en stor kapacitator. kun 0,17% af energien i den opladede kapacitator omdannes til strålingenergi i lysglimtet. kapacitatorens kapacitans er 0,26 F.
Hvor stort er spædingsfaldet over den opladede kapacitator?
- altså man skal bruge følgende formel; Q= C*U
men hvordan finder størrelsen af den elektriske energi?+
Hvor stort er spædingsfaldet over den opladede kapacitator?
- altså man skal bruge følgende formel; Q= C*U
men hvordan finder størrelsen af den elektriske energi?+
Svar #3
01. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Der gælder følgende: U_c=1/C*Q og I(t)=dQ/dt og U_c=1/C*integr(I(t)dt), fra t_0 til t_slut, så du mangler en oplysning i din opgave.
Svar #4
01. oktober 2007 af kemlmj (Slettet)
sandsynligvis fordi det er en b) opgave, men i starten af opgave a) oplyses at varigheden af et lysglimt fra lasersystemet er 1,0 ns. hvert lysglimt indeholder enrgimængden 120kJ.
i opgave a, spørges om; Beregn den effekt, hvormed lasersystemet afgiver energi under et lysglimt,
den har jeg fået til 1,2 * 10^13 W..
i opgave a, spørges om; Beregn den effekt, hvormed lasersystemet afgiver energi under et lysglimt,
den har jeg fået til 1,2 * 10^13 W..
Svar #6
01. oktober 2007 af mathon
P_kapacitor = 1,2*10^13*W/(0,0017) = 7,05882*10^16 W
E_kap = 7,05882*10^16*W*1*10^(-9)s = 7,05882*10^7 J
E_kap = (1/2)C*U^2 = 7,05882*10^7 J, hvoraf
(1/2)C*U^2 = 7,05882*10^7 J, der giver
U = sqr(7,05882*10^7*J*2/C) = sqr(7,05882*10^7*J*2/(0,26*F)) =
sqr(7,05882*10^7*J*2/(0,26*Coulomb/V)) =
sqr(7,05882*10^7*2/(0,26)V^2) = 2,33021*10^4 V = 23,3021 kV
E_kap = 7,05882*10^16*W*1*10^(-9)s = 7,05882*10^7 J
E_kap = (1/2)C*U^2 = 7,05882*10^7 J, hvoraf
(1/2)C*U^2 = 7,05882*10^7 J, der giver
U = sqr(7,05882*10^7*J*2/C) = sqr(7,05882*10^7*J*2/(0,26*F)) =
sqr(7,05882*10^7*J*2/(0,26*Coulomb/V)) =
sqr(7,05882*10^7*2/(0,26)V^2) = 2,33021*10^4 V = 23,3021 kV
Skriv et svar til: kapacitator
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
