Fysik

Coulombskonstanten

01. oktober 2007 af JonesJ2 (Slettet)
Hello!

Nogen der kunne fortælle mig begrundelsen for coulombskonstantens enheder ?
Bare kort ! tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af mathon

F = k*(Q1*Q2)/r^2

k = F*r^2/(Q1*Q2)

[k] = N*m^2/C^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2007 af mathon

...eller videre

(N)*m^2/C^2 = kg*m/s^2*m^2/(A^2*s^2) = kg*m^3/(A^2*s^4)

Svar #3
01. oktober 2007 af JonesJ2 (Slettet)

takker !

Skriv et svar til: Coulombskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.