Fysik
Inteferens af lydbølger.
02. oktober 2007 af
Fabianbm (Slettet)
Hej :)
Jeg har brug for hjælp til flg:
Jeg ved at der for en lydbølge gælder at:
T = 0,8ms
A = 3,65mm
Denne lyd udsendes, til at starte med, gennem en højttaler og opfanges af en mikrofon.
Jeg får nu at vide, at denne lyd udsendes gennem en højttaler mere og opfanges at den samme mikrofon. Den ene højttaler står 1,213m fra mikrofonen, mens den anden står 1,903m fra mikrofonen. Begge højttalere peger direkte på mikrofonen.
Jeg skal nu forklare hvordan styrken af det registrerede lydsignal ændrer sig.
Men det kan jeg bare ikke gennemskue hvordan man gør :S
På forhånd tak :)
Jeg har brug for hjælp til flg:
Jeg ved at der for en lydbølge gælder at:
T = 0,8ms
A = 3,65mm
Denne lyd udsendes, til at starte med, gennem en højttaler og opfanges af en mikrofon.
Jeg får nu at vide, at denne lyd udsendes gennem en højttaler mere og opfanges at den samme mikrofon. Den ene højttaler står 1,213m fra mikrofonen, mens den anden står 1,903m fra mikrofonen. Begge højttalere peger direkte på mikrofonen.
Jeg skal nu forklare hvordan styrken af det registrerede lydsignal ændrer sig.
Men det kan jeg bare ikke gennemskue hvordan man gør :S
På forhånd tak :)
Svar #2
03. oktober 2007 af peter lind
Lyden fra en lydgiver kan beskrive som A*sin(kx-wt), hvor A er ampltuden, som eventuel kan afhængige af x, k er bølgetallet = 2pi/bølgelængden og w er den cykliske frekvens = 2pi/T, hvor T er svingningstiden = den inverse af frekvensen og x er afstanden fra lydgiveren.
Hvis der ikke er opgivet andet i opgaven, skal du nok gå ud fra at amplituden er konstant og ens for de to højtalere.
Hvis der ikke er opgivet andet i opgaven, skal du nok gå ud fra at amplituden er konstant og ens for de to højtalere.
Skriv et svar til: Inteferens af lydbølger.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
