Matematik
lineære funktion
03. oktober 2007 af
mm :) (Slettet)
Afstanden mellem punkterne A (x1, y1) og B (x2, y2) er bestemt ved ligningen
|AB| = KVROD(x2 - x1)^2 + (y2 - y1)^2
A og B ligger på den rette linie 1: y = ax+b
A har koordinanterne (2,1)
B har koordinanterne (x2, 4)
Find x2 ved hjælp af afstandsformlem, når afstanden |AB| = 5 ligger i 1. kvadrant.
OKAY, jeg har løst den sådan ud...
5 = KVROD (x2 - 2)~2 + (4 -1)^2
5 = KVROD (x2 - 2)^2 +9
5^2= (x2 - 2~)^2 +9
25 = (x2 - 2)^2 +9
25-9 = (x2-2)^2
16 = (x2 -2)^2
KVROD (16) = x2-2
4+2 = x2
6 = x2
Nu skal jeg finde linjens ligning, hvor det går galt...
a = 4 -1/6-2
a = 3/4
a = 0,75
y-1 = 0,75 (x-2)
y-1 = 0,75x+1,5
y= 0m75x +1 + 15
y= 0,75x +2,5
MEN, når jeg sætter 6 ind i ligningen = 0,75 * 6 + 1,5
giver det ikke 4 (y1) som det skal!
Er der nogen der kan hjælpe..? Er der noget galt med mine udregninger?
|AB| = KVROD(x2 - x1)^2 + (y2 - y1)^2
A og B ligger på den rette linie 1: y = ax+b
A har koordinanterne (2,1)
B har koordinanterne (x2, 4)
Find x2 ved hjælp af afstandsformlem, når afstanden |AB| = 5 ligger i 1. kvadrant.
OKAY, jeg har løst den sådan ud...
5 = KVROD (x2 - 2)~2 + (4 -1)^2
5 = KVROD (x2 - 2)^2 +9
5^2= (x2 - 2~)^2 +9
25 = (x2 - 2)^2 +9
25-9 = (x2-2)^2
16 = (x2 -2)^2
KVROD (16) = x2-2
4+2 = x2
6 = x2
Nu skal jeg finde linjens ligning, hvor det går galt...
a = 4 -1/6-2
a = 3/4
a = 0,75
y-1 = 0,75 (x-2)
y-1 = 0,75x+1,5
y= 0m75x +1 + 15
y= 0,75x +2,5
MEN, når jeg sætter 6 ind i ligningen = 0,75 * 6 + 1,5
giver det ikke 4 (y1) som det skal!
Er der nogen der kan hjælpe..? Er der noget galt med mine udregninger?
Svar #1
03. oktober 2007 af Esbenps
Du skriver:
y-1 = 0,75 (x-2)
y-1 = 0,75x+1,5
Det er ikke +1,5, det er -1,5. Der er et minus, husk det!
Prøv igen...
y-1 = 0,75 (x-2)
y-1 = 0,75x+1,5
Det er ikke +1,5, det er -1,5. Der er et minus, husk det!
Prøv igen...
Svar #2
03. oktober 2007 af peter lind
x2-2 = -kvrod(16) er også en mulighed.
For at finde liniens ligning skal du finde hældningskoefficienten Den er givet ved (yB-yA)/xB-xA) = (4-1)/(6-2)
0,75*(x-2) = 0,75x-1,5 . Det er altså en fortegnsfejl
For at finde liniens ligning skal du finde hældningskoefficienten Den er givet ved (yB-yA)/xB-xA) = (4-1)/(6-2)
0,75*(x-2) = 0,75x-1,5 . Det er altså en fortegnsfejl
Skriv et svar til: lineære funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
