Fysik

Fysikopgave

03. oktober 2007 af sdj (Slettet)
Hej,

nogle som kan hjælpe med denne opgave?

Et varmelegme tilsluttes en akkumulator med elektromotorisk kraft 12,0 V og indre resistans 0,30 ohm

Beregn den effekt, hvormed der afsættes elektrisk energi o varmelegemet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

W=E^2/R, den elektromotoriske kraft kaldes EMK

Svar #2
03. oktober 2007 af sdj (Slettet)

hvad er W?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

effekten W står for Watt

Svar #4
03. oktober 2007 af sdj (Slettet)

og hvad er E så? Den er jo ikke opgivet ?

Jeg har brugt: P = U^2 / R

Men er det så den indre resistans jeg beregner ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

E er de 12 volt

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=71302

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#6
Kan jeg ikke forstå mathon, der er den samme spænding over den indre modstand i batterier, som på den ydre modstand. Strømmen derimod er givet ved EMK/(R_i+R_y). Desuden er der noget galt med enheden på effekten, nævneren kan ikke blive Ohm^2.
Måske har jeg misforstået din fremstilling?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2007 af mathon

...der er NETOP FORSKEL på det indre spændingsfald og det ydre spændingsfald = polspændingen

EMK = U_i + U_y = (R_i+R_y)*I = R_i*I + R_y*I, da I er fælles


...det indre spændingsfald bør være så lille som muligt på GODE spændingskilder, hvorfor disse er NOGET dyrere!

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja ok, men den indre modstand er parallelforbundet med den ydre modstand, og parallelforbundne modstande har samme spænding? Og den elektromotoriske kraft er, når batteriet er ubelastet, så der vil ikke være nogen R_y?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2007 af mathon

enheds-diskussion:

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=71305

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2007 af mathon

#9

...det er HERI, din misforståelse grunder sig. Spændingskildens indre og ydre modstande er SERIEFORBUNDNE!!!...:)

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#10
tak, så er jeg med

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

"11
Ja selvfølgelig! Jeg så dem for mig som parallelforbundne med samme spænding over, men det er da rigtigt, de er serieforbundne.

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. oktober 2007 af mathon

...den ydre modstand er naturligvis først FAKTUEL, når et ydre kredsløb er tilkoblet...

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, men det var da godt, at vi fik vendt og drejet spørgsmålet, nu tror jeg ikke, at jeg glemmer, at de er serieforbundne, det står jo med store bogstaver.

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. oktober 2007 af mathon

#15

"det står jo med store bogstaver" - af simpel pædagogisk nødvendighed!..:)

Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.