Fysik
Radioaktivitet - henfaldsopgave
02. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har en opgave lydende:
Et radioaktivt præparat indeholder et stof med halvveringstiden 3,0 døgn. Aktiviteten fra præparatet er til at begynde med 600 Bq.
Hvor mange kerner henfalder i løbet af det første døgn ?
Håber der er nogen der har et svar.. Umiddelbart vil jeg mene at man skal bruge halvveringsformlen : T(0,5)=log(0,5) / loga
men jeg er ikke sikker...
Nogen der kan hjælpe?
Et radioaktivt præparat indeholder et stof med halvveringstiden 3,0 døgn. Aktiviteten fra præparatet er til at begynde med 600 Bq.
Hvor mange kerner henfalder i løbet af det første døgn ?
Håber der er nogen der har et svar.. Umiddelbart vil jeg mene at man skal bruge halvveringsformlen : T(0,5)=log(0,5) / loga
men jeg er ikke sikker...
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
03. februar 2003 af Anja (Slettet)
Du er såmænd på rette spor med ligningen.
Du kender start aktiviten Ao=600Bq samt Halverings tiden T½=3døgn= (omregn til sek), og varigheden t=1døgn= (omregnet til sek)
Formelsamlingens ligninger A17, A18 og A19:
T½=ln(2)/k =>k=omskriv...
A=Ao*e^(-k*t)
A=-dN/dt= k*N
=>N=...resultatet
N-er antallet af radioaktive kerner
Du kender start aktiviten Ao=600Bq samt Halverings tiden T½=3døgn= (omregn til sek), og varigheden t=1døgn= (omregnet til sek)
Formelsamlingens ligninger A17, A18 og A19:
T½=ln(2)/k =>k=omskriv...
A=Ao*e^(-k*t)
A=-dN/dt= k*N
=>N=...resultatet
N-er antallet af radioaktive kerner
Skriv et svar til: Radioaktivitet - henfaldsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
