Matematik

Vandrette tangent

04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)
Hej, jeg skal bestemme en ligning for den vandrette tangent til grafen for f(x)=1/x^2+x+1, hvordan kan jeg får resultat til y=4/3..?


Tak.

Svar #1
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

får det til det forkert svar hele tiden :( hvordan gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

Find x-værdien for punktet, hvor tangenten rører f, ved at løse f'(x) = 0

Du kan nu bestemme ligningen for den vandrette linje der går gennem dette punkt.

Svar #3
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

men jeg får x=-0,5 men den passer ikke :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Ja, og prøv at indsætte denne værdi for x i f(x).

Svar #5
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

Jeg gør således:

d(1/(x^2+x+1),x)= -2*x+1/x^2+x+1^2

også sætter jeg det ind i solve(-2*x+1/x^2+x+1^2=0,x)= x=-0,5 derefter

sætter jeg -0,5 i ligning og får det forkert resultat :S

Svar #6
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

Zeta hvordan skal jeg gør helt konkret har gjort det men virker ikke :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Hold øje med dine parenteser.
Er forskriften

eller


?

Svar #8
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

den er den først forskrift

Svar #9
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

hvordan bestemmer jeg ligning for den vandrette tangent ?? fordi kan ikke finde ud af det og har prøvet giv FORKERT resultat...

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Så passer x=-0,5 da fint.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)


Svar #12
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

ja men jeg får det forkert facit, da jeg gør således:

d(1/(x^2+x+1),x)= -2*x+1/x^2+x+1^2

også sætter jeg det ind i solve(-2*x+1/x^2+x+1^2=0,x)= x=-0,5 derefter

sætter jeg -0,5 i ligning og får det forkert resultat :S


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Prøv at læse Zeta's svar i #11.

Svar #14
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

Ja men Zeta hvordan indsætter du det på lommeregneren, så du får 4/3?

Svar #15
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

ibibib hvordan sættes det ind på lommeregneren, fordi jeg får det til 4,5??? og det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

Indsæt -0.5 i stedet for x

Udregne parentesen

Reducer nævneren

Gang både tæller og nævner med 4.

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

udregne parentesen --> udregn parenteserne ;-)

Svar #18
04. oktober 2007 af Marie84 (Slettet)

har fundet ud af det :D

Skriv et svar til: Vandrette tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.