Matematik

2gradsligning

06. oktober 2007 af rosiette (Slettet)
Jeg har 2gradsligningen x^2-x-6=0

jeg har løst diskriminaten der blir lig -25, dvs der er ingen løsninger, men i facitlisten står der x= -2 or x=3

jeg skal løse den i hånden..er der nogen der kan fortælle mig hvordan man er kommet frem til dette resultat ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2007 af Poseidon (Slettet)

d = (-1)^2 - 4 * 1 * (-6) = 25

Du skal huske at c er -6 og ikke 6.. Så den bliver altså postiv. :)

God fornøjelse!

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2007 af mathon

d er udledt på grundlag af

y = ax^2 + bx + c
y = x^2 + (-1)x + (-6) = 0

med
a = 1
b = -1
c = -6

dvs. d = b^2 - 4ac = (-1)^2 - 4*1(-6) = 1 + 24 = 5^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2007 af JonesJ2 (Slettet)

Forstår du det godt nu ? ?

Svar #4
06. oktober 2007 af rosiette (Slettet)

ja så er jeg med igen *GG* Tak for hjælpen

Skriv et svar til: 2gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.