Fysik
omløbstidf
06. oktober 2007 af
mp_astro (Slettet)
jeg har fået en fysik opgave der enlig virker meget simpel
jeg skal finde hubbel-teleskopet højde over jorden ob vi får at vide omløbstideen er 96,3 min
jeg kan selvfølgelig finde en frekvens
G og jordens masse kan man slå op.
men kan ikke finde en formel hvor jeg kan bruge de ting. skal altid enden bruge raduis eller farten
jeg skal finde hubbel-teleskopet højde over jorden ob vi får at vide omløbstideen er 96,3 min
jeg kan selvfølgelig finde en frekvens
G og jordens masse kan man slå op.
men kan ikke finde en formel hvor jeg kan bruge de ting. skal altid enden bruge raduis eller farten
Svar #1
06. oktober 2007 af Riemann
Antag at Hubble bevæger sig i en cirkelbane. Centriptetalaccelerationen er givet ved
a = 4*pi^2 R/T (jeg går ud fra at du kender denne formel - hvis ikke så prøv at udled den eller spørg)
hvor R er afstanden fra Hubble til jordens centrum og T er omløbstiden.
Det er tyngdekraften, der er årsag til accelerationen, så centripetalaccelerationen også lig med
a= GM/R^2
hvor M er jordens masse og G er tyngdeaccelerationen.
Ved at sammesætte de to ligninger fås:
4*pi^2 R/T = GM/R^2
Herudfra kan R bestemmes.
Ved at trække jordens radius fra R fås hubbles højde over jorden.
a = 4*pi^2 R/T (jeg går ud fra at du kender denne formel - hvis ikke så prøv at udled den eller spørg)
hvor R er afstanden fra Hubble til jordens centrum og T er omløbstiden.
Det er tyngdekraften, der er årsag til accelerationen, så centripetalaccelerationen også lig med
a= GM/R^2
hvor M er jordens masse og G er tyngdeaccelerationen.
Ved at sammesætte de to ligninger fås:
4*pi^2 R/T = GM/R^2
Herudfra kan R bestemmes.
Ved at trække jordens radius fra R fås hubbles højde over jorden.
Skriv et svar til: omløbstidf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
