Matematik
Eksponentialfunktion.
06. oktober 2007 af
JonesJ2 (Slettet)
Hvordan kan man henholdsvis isolere y og z (altså her, reducere mest muligt) i denne ligning
z = 20,6 + 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
z = 20,6 + 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
Svar #1
06. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)
z er isoleret... ?
y isoleres således:
z = 20,6 + 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
z - 20,6 = 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
(z - 20,6)/31,3 = 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
ln((z - 20,6)/31,3) = (ln(y/31,6)/ln(0,887)) * ln(0,884)
ln((z - 20,6)/31,3)/ln(0,884) = ln(y/31,6)/ln(0,887)
ln((z - 20,6)/31,3 - 0,884) = ln(y/31,6)/ln(0,887)
ln((z - 20,6)/31,3 - 0,884) * ln(0,887) = ln(y/31,6)
ln((z - 20,6)/31,3 - 0,884 + 0,887) = ln(y/31,6)
(z - 20,6)/31,3 - 0,884 + 0,887 = y/31,6
31,6*((z - 20,6)/31,3 - 0,884 + 0,887) = y
Reducer selv...
y isoleres således:
z = 20,6 + 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
z - 20,6 = 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
(z - 20,6)/31,3 = 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
ln((z - 20,6)/31,3) = (ln(y/31,6)/ln(0,887)) * ln(0,884)
ln((z - 20,6)/31,3)/ln(0,884) = ln(y/31,6)/ln(0,887)
ln((z - 20,6)/31,3 - 0,884) = ln(y/31,6)/ln(0,887)
ln((z - 20,6)/31,3 - 0,884) * ln(0,887) = ln(y/31,6)
ln((z - 20,6)/31,3 - 0,884 + 0,887) = ln(y/31,6)
(z - 20,6)/31,3 - 0,884 + 0,887 = y/31,6
31,6*((z - 20,6)/31,3 - 0,884 + 0,887) = y
Reducer selv...
Svar #2
06. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)
Vent, huskede reglerne omvendt. Glem den der isolering !!!
Svar #3
06. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)
z = 20,6 + 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
z - 20,6 = 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
(z - 20,6)/31,3 = 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
ln((z - 20,6)/31,3) = (ln(y/31,6)/ln(0,887)) * ln(0,884)
ln((z - 20,6)/31,3) / ln(0,884) = ln(y/31,6)/ln(0,887)
ln((z - 20,6)/31,3) * ln(0,887) / ln(0,884) = ln(y/31,6)
e^(ln((z - 20,6)/31,3) * ln(0,887) / ln(0,884)) = y/31,6
31,6 * e^(ln((z - 20,6)/31,3) * ln(0,887) / ln(0,884)) = y
Sådan :) Ikke helt så reduceret :)
z - 20,6 = 31,3 * 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
(z - 20,6)/31,3 = 0,884 ^ (ln(y/31,6)/ln(0,887))
ln((z - 20,6)/31,3) = (ln(y/31,6)/ln(0,887)) * ln(0,884)
ln((z - 20,6)/31,3) / ln(0,884) = ln(y/31,6)/ln(0,887)
ln((z - 20,6)/31,3) * ln(0,887) / ln(0,884) = ln(y/31,6)
e^(ln((z - 20,6)/31,3) * ln(0,887) / ln(0,884)) = y/31,6
31,6 * e^(ln((z - 20,6)/31,3) * ln(0,887) / ln(0,884)) = y
Sådan :) Ikke helt så reduceret :)
Skriv et svar til: Eksponentialfunktion.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
