Fysik
hejjj (hjæææælp)
06. oktober 2007 af
mary45 (Slettet)
hejj...
håber at der er nogen der kan hjælpe mig..
jeg forstår ikke hvad der skal ganges med hvad osv. er der nogen der kan hjælpe/forlare mig det.
tak
t/°C ?E/kwh ?T/°C ?E/KJ
15,4 0 0 0
29,7 0,01 14,3 36
37,8 0,02 22,4 72
48,6 0,03 33,2 108
58,1 0,04 42,7 144
73,6 0,05 58,2 180
81,3 0,06 65,9 216
91,5 0,07 76,1 252
Begyndelsestemperaturen – temperaturmålingerne = temperaturændringen (?T).
Den tilførte energi, ?E, til opvarmning af vand findes af formlen:
?E = c * m * ?T
Hvor c = 4,2 * kJ / kg * g er vands specifikke varmekapacitet.
M er massen er vandet og ?T er temperaturændringen.
håber at der er nogen der kan hjælpe mig..
jeg forstår ikke hvad der skal ganges med hvad osv. er der nogen der kan hjælpe/forlare mig det.
tak
t/°C ?E/kwh ?T/°C ?E/KJ
15,4 0 0 0
29,7 0,01 14,3 36
37,8 0,02 22,4 72
48,6 0,03 33,2 108
58,1 0,04 42,7 144
73,6 0,05 58,2 180
81,3 0,06 65,9 216
91,5 0,07 76,1 252
Begyndelsestemperaturen – temperaturmålingerne = temperaturændringen (?T).
Den tilførte energi, ?E, til opvarmning af vand findes af formlen:
?E = c * m * ?T
Hvor c = 4,2 * kJ / kg * g er vands specifikke varmekapacitet.
M er massen er vandet og ?T er temperaturændringen.
Svar #1
06. oktober 2007 af mary45 (Slettet)
t/°C ?E/kwh ?T/°C ?E/KJ
15,4 0 0 0
29,7 0,01 14,3 36
37,8 0,02 22,4 72
48,6 0,03 33,2 108
58,1 0,04 42,7 144
73,6 0,05 58,2 180
81,3 0,06 65,9 216
91,5 0,07 76,1 252
15,4 0 0 0
29,7 0,01 14,3 36
37,8 0,02 22,4 72
48,6 0,03 33,2 108
58,1 0,04 42,7 144
73,6 0,05 58,2 180
81,3 0,06 65,9 216
91,5 0,07 76,1 252
Svar #2
06. oktober 2007 af atornvig (Slettet)
Hvilke E-værdier er det, du har i skemaet, og hvad er opgaven?
Svar #3
06. oktober 2007 af mary45 (Slettet)
opgaven er: Opvarmning af vand
15,4 og hele vejen ned er for t/C
0,01 og hele vejen ned er for deltaE/Kwh
14,3 og hele vejen ned er for T/C
36 og hele vejen ned er for deltaE/KJ
Den tilførte energi, deltaE, til opvarmning af vand findes af formlen:
DeltaE = c * m * deltaT
Hvor c = 4,2 * kJ / kg * g er vands specifikke varmekapacitet.
M er massen er vandet og ?T er temperaturændringen.
jeg forstår ikke hvilke tal det er jeg skal sætte ind i formlen
15,4 og hele vejen ned er for t/C
0,01 og hele vejen ned er for deltaE/Kwh
14,3 og hele vejen ned er for T/C
36 og hele vejen ned er for deltaE/KJ
Den tilførte energi, deltaE, til opvarmning af vand findes af formlen:
DeltaE = c * m * deltaT
Hvor c = 4,2 * kJ / kg * g er vands specifikke varmekapacitet.
M er massen er vandet og ?T er temperaturændringen.
jeg forstår ikke hvilke tal det er jeg skal sætte ind i formlen
Skriv et svar til: hejjj (hjæææælp)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
