Matematik
Integralregning
06. oktober 2007 af
memomo (Slettet)
Hej alle
Jeg har rimelig godt styr på integralregning - dog kan jeg ikke huske, hvordan man regner omvendt.
En opgave lyder:
Grafen for funktionen givet ved f(x) afgrænser sammen med x-aksen og linjerne x=4 og x=16 et område, der har arealet 1120/3. Find k.
Nogen, der kan hjælpe? :S
Jeg har rimelig godt styr på integralregning - dog kan jeg ikke huske, hvordan man regner omvendt.
En opgave lyder:
Grafen for funktionen givet ved f(x) afgrænser sammen med x-aksen og linjerne x=4 og x=16 et område, der har arealet 1120/3. Find k.
Nogen, der kan hjælpe? :S
Svar #2
06. oktober 2007 af memomo (Slettet)
Jamen det er netop det man skal finde. Der står ikke mere i opgaven :S
Svar #3
06. oktober 2007 af memomo (Slettet)
hov.. sorry.. f(x) = k*kvadratrod(x)
Det må I undskylde ;)
Det må I undskylde ;)
Svar #4
06. oktober 2007 af Calensuleion (Slettet)
Integrer den først:
F(x)=integral(k*sqrt(x),x) = 2/3*k*x^(3/2)
Sæt grænseværdierne ind og sæt det lig med 1120/3:
F(16)-F(4)=1120/3
Så kan du isolere k
F(x)=integral(k*sqrt(x),x) = 2/3*k*x^(3/2)
Sæt grænseværdierne ind og sæt det lig med 1120/3:
F(16)-F(4)=1120/3
Så kan du isolere k
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
