Matematik

parable

07. oktober 2007 af Jakob_19 (Slettet)
parablen som har ligningen y= 9 - x^2 og linjen med ligningen y= x + 3 afgrænser en punktmængde M.

Jeg har først bestemt grænserne:

9 - x^2 = x + 3

9-3 = x + x^2

x = -2,56 og x = 1,56

passer overstående?

hvordan finder jeg så arealet af M?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2007 af mathon

f(x) = -x^2 + 9
g(x) = x + 3

"passer overstående?" - NEJ

x1 = -3 og x2 = 2

"hvordan finder jeg så arealet af M?"


2
S(f(x)-g(x))dx = areal_M
-3

Svar #2
07. oktober 2007 af Jakob_19 (Slettet)

ok, men forstår ikke helt hvad jeg har gjort galt da jeg skulle finde grænserne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

9 - x^2 = x + 3
<=>
0=x^2+x-6
Løs denne andengradsligning og de 2 grænser findes...

(husk, når der er tale om en andengradsligning, så skal ALT på samme side)

Svar #4
07. oktober 2007 af Jakob_19 (Slettet)

kan dette så passe:


A=int(9-x^2-x-3)dx

A=[3*x^3-(x^2/2)-3x]

A=[3*-3^3-(-3^2/2)-3x]-[3*2^3-(2^2/2)-3x]

A=221/2

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Nej, husk at det skal være:

-3
S (9-x^2-(x+3))dx = 125/6
2

Svar #6
07. oktober 2007 af Jakob_19 (Slettet)

ok, men hedder det ikke:

2
S (9-x^2-(x+3))dx = 125/6, da b værdien skal stå øverst og a værdien nederst
-3

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

min fejl, havde skrevet det omvendt... Godt du er vågen på en Søndag:)

Skriv et svar til: parable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.