Matematik
Hjææælp!! Eksponentialfunktion
09. oktober 2007 af
andersdeluxe (Slettet)
I begyndelsen af 1980 var Mexicos befolkning 67 millioner og væksten er 2,6% pr. år. Befolkningstallet betegnes med f(x), hvor x er antal år efter 1980.
- Angiv en regneforskrift for f.
- Hvonår overstiger befolkningen 100 millioner?
________________________________________________________
Vil meget gerne have noget hjælp med denne opgave, nu har jeg siddet og knoklet med den i næsten en time, og er ikke kommet videre.. Kunne være rart hvis en der ville skære den helt ud i pap for mig.
- Angiv en regneforskrift for f.
- Hvonår overstiger befolkningen 100 millioner?
________________________________________________________
Vil meget gerne have noget hjælp med denne opgave, nu har jeg siddet og knoklet med den i næsten en time, og er ikke kommet videre.. Kunne være rart hvis en der ville skære den helt ud i pap for mig.
Svar #1
09. oktober 2007 af tumle (Slettet)
"I begyndelsen af 1980 var Mexicos befolkning 67 millioner"
Dette siger at til at starte med var der 67 millioner. Altså når x=0. Derfor er b=67 mio. Vi ser så at vi har en årlig vækst på 2,6% og derfor er a=0,026.
Da forskriften for en eksponentiel funktion er f(x)=b*a^x kan du nok selv klare resten herfra.
Et lille hint i opgave 2 er at du skal finde ud af hvornår befolkningen er 100 mio. og så ved du at tiden efter dette er der hvor du overstiger de 100 mio.
Rasmus
Dette siger at til at starte med var der 67 millioner. Altså når x=0. Derfor er b=67 mio. Vi ser så at vi har en årlig vækst på 2,6% og derfor er a=0,026.
Da forskriften for en eksponentiel funktion er f(x)=b*a^x kan du nok selv klare resten herfra.
Et lille hint i opgave 2 er at du skal finde ud af hvornår befolkningen er 100 mio. og så ved du at tiden efter dette er der hvor du overstiger de 100 mio.
Rasmus
Svar #2
09. oktober 2007 af andersdeluxe (Slettet)
Goddag Rasmus, og tak for din henvendelse. Jeg har fået den 1. opgave til at gi' 1742000 vha. formlen: f(x)= 67.000.000 * 0.026^0 .. Kan det passe??
Svar #3
10. oktober 2007 af tumle (Slettet)
Nej det passer ikke helt, jeg har måske udtrykt mig lidt uklart i min besvarelse, da 0,026 ikke helt er a, men at a helt præcist er 1,026, for ellers vil det ikke være en tilvækst. Jeg udtrykte det nok lidt forkert i farten.
1. opgave:
Der skal du opsætte foreskriften som du næsten har rigtig, den er:
f(x)=67.000.000*1,026^x
2. opgave:
Her skal du svare på hvornår befolkningen overstiger 100 mio. Dette gøres ved at løse ligningen:
100.000.000=67.000.000*1,026^x
Så isoler x og det tal du så har er den tid efter 1980 hvor befolkningen er 100 mio. og derved er det tiden efter her at befolkningen overstiger 100 mio.
Skriv endenlig hvis du er mere i tvivl.
stud.scient.
Rasmus
1. opgave:
Der skal du opsætte foreskriften som du næsten har rigtig, den er:
f(x)=67.000.000*1,026^x
2. opgave:
Her skal du svare på hvornår befolkningen overstiger 100 mio. Dette gøres ved at løse ligningen:
100.000.000=67.000.000*1,026^x
Så isoler x og det tal du så har er den tid efter 1980 hvor befolkningen er 100 mio. og derved er det tiden efter her at befolkningen overstiger 100 mio.
Skriv endenlig hvis du er mere i tvivl.
stud.scient.
Rasmus
Skriv et svar til: Hjææælp!! Eksponentialfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
