Matematik

Sandsynlighedsregning

03. februar 2003 af Xabbu (Slettet)
Hejsa.. Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:
Et eksperiment består i 8 gange at kaste to symmetriske terninger.
Bestem sandsynligheden for, at terningerne netop 2 gange viser øjental, hvis sum er mindre eller lig med 4...
Jeg ved at sandsynligheden for at summen er 4 eller mindre, er 6/36. Men hvad så når det skal være præcis 2 gange ?
Håber på et svar !


Svar #1
03. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

Efter lang tid, fandt jeg selv ud af opgaven, men nu står jeg med denne:
Om en bestemt vaccine oplyses, at sandsynligheden er 0,996 for, at den slår an hos en vaccineret person. Der vaccineres 400 personer med denne vaccine.
Beregn sandsynligheden for, at det for højest to af de 400 personer gælder, at deres vaccination ikke slår an...

Vil gerne have hjælp til den...

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2006 af timothy (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med #0 er virkelig dårlig til det med sansynlighed

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Det er en binomialfordeling n = 8
p = 6/36 = 1/6 og
P(x=2) = 0,2605

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2006 af timothy (Slettet)

"Bestem sandsynligheden for, at terningerne netop 2 gange viser øjental, hvis sum er mindre eller lig med 4.."
skal man ikke tage hensyn til 4...

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

#1 løses som det er gjort i #3 men med andre værdier for n, r og p.
P(X=r)=n!/(r!*(n-r)!)*p^r*(1-p)^(n-r)
se:
http://www.matlex.dk/sandsyn.html#binomial

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2006 af timothy (Slettet)

er #3 så forkert ...jeg er ikke helt med på det

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

#6 Nej. I #3 blev #0 løst. #1 er en ny opgave af samme type.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Mindre end eller lig med 4...

Det er 6 ud af 36 og det ses ved en optælling
1 1
1 2
2 1
2 2
1 3
3 1

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2006 af timothy (Slettet)

nåhh men jeg skulle bruge hjælp til #0 og ikke #1 mit spørgsmål er bare hvorfor jeg ikke sklatage hensyn til at der står
"...hvis sum er mindre eller lig med 4.."

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

I indlæg #0 skriver Xabbu: "Jeg ved at sandsynligheden for at summen er 4 eller mindre, er 6/36".

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2006 af timothy (Slettet)

ok...mht. #1...hvordan skal jeg gribe den an..

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

#9 Det er øjentallene, hvis sum skal være mindre eller lig med 4. Og for dette er der 1/6 chance for på 1 kast. Hvis man kaster n gange (i dette tilfælde 8) og man ønsker at vide hvad sandsyneligheden er for at r af disse kast (her 2) bliver, hvad der er en 1/6 chance for, så bruger man:
P(X=r)=n!/(r!*(n-r)!)*p^r*(1-p)^(n-r)

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

#11 Du løser #1 ved at indsætte 400 som n 398 for r og 0,996 for p.

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

I #1 skal du både indsætte r=398, r=399 og r=400.
Derefter skal du lægge de tre sandsynligheder sammen

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. marts 2006 af timothy (Slettet)

#13 er ikke helt med...hvorfor 398

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. marts 2006 af timothy (Slettet)

bare se bort fra #15...når jeg regner det ud får jeg 0...kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #17
26. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)

#14 Undskyld. Det var min fejl.
#15 og #16 se #14

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.