Matematik
TREKANTSBEREGNING.
09. oktober 2007 af
sthema (Slettet)
Jeg vil gerne hvis der er nogen der kan forklare mig hvordan man bruger lommeregneren til at bruge cos, sin og tan i trekantsberegninger. Jeg kan ikke huske det!! Hjælp!!!!
Preben
Preben
Svar #1
09. oktober 2007 af Peter_Kbh (Slettet)
øøøøh jaaaah jooooh Det kommer jo an på din lommeregner men normalt så indtaster du vinklen i trekanten på lommeregneren og trykker på f.eks cos og så får du længden på cosinus i enhedscirklen.
Svar #2
10. oktober 2007 af mathon
1) taler du om retvinklede trekanter? --> cos(A)=b/c og cos(B)=a/c; sin(A)=a/c og sin(B)=b/c
og dermed:
<A=cos^-1(b/c), <B=cos^-1(a/c); <A=sin^-1(a/c) og <B=sin^-1(b/c)
2) taler du om vilkårlige trekanter? -->
cos(A)=(b^2+c^2-a^2)/(2bc) og dermed <A=cos^-1((b^2+c^2-a^2)/(2bc))
cos(B)=(a^2+c^2-b^2)/(2ac) og dermed <B=cos^-1((a^2+c^2-b^2)/(2ac))
cos(C)=(b^2+a^2-c^2)/(2bc) og dermed <C=cos^-1((b^2+a^2-c^2)/(2ba))
og sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c osv .................
og dermed:
<A=cos^-1(b/c), <B=cos^-1(a/c); <A=sin^-1(a/c) og <B=sin^-1(b/c)
2) taler du om vilkårlige trekanter? -->
cos(A)=(b^2+c^2-a^2)/(2bc) og dermed <A=cos^-1((b^2+c^2-a^2)/(2bc))
cos(B)=(a^2+c^2-b^2)/(2ac) og dermed <B=cos^-1((a^2+c^2-b^2)/(2ac))
cos(C)=(b^2+a^2-c^2)/(2bc) og dermed <C=cos^-1((b^2+a^2-c^2)/(2ba))
og sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c osv .................
Skriv et svar til: TREKANTSBEREGNING.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
