Matematik
Stamfunktioner
09. oktober 2007 af
Ralphi (Slettet)
f(x) = x(2lnx + 1)
g(x) = x^2 * lnx
Gør rede for at g er en stamfunktion til f.
Her har jeg foretaget integrationsprøven:
f(x) * g(x), f'(x) * g(x) + f(x) * g'(x)
2x * lnx + x^2 *1/x
Kan man så bare sige at man sætter x uden for en parentes, og i så fald, hvad er begrundelsen for at gøre det med 1/x???
g(x) = x^2 * lnx
Gør rede for at g er en stamfunktion til f.
Her har jeg foretaget integrationsprøven:
f(x) * g(x), f'(x) * g(x) + f(x) * g'(x)
2x * lnx + x^2 *1/x
Kan man så bare sige at man sætter x uden for en parentes, og i så fald, hvad er begrundelsen for at gøre det med 1/x???
Svar #2
09. oktober 2007 af lottefar (Slettet)
Tosset at forsøge at integrere nogetsomhelst. Afled din funktion og se den giver den anden funktion.
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
