Matematik

f(t)=

10. oktober 2007 af Martin_Hansen89 (Slettet)
Hey :)

Jeg har en opgave, som jeg har nogle problemer med:

f(t)=1,00-0,60*0,9^t, t > 0

Effektiviteten er f(t)
t(uger)

Hvor længe skal der gå før effektiviteten er 0.9h

Så skal man vel erstatte 0.95 med f(0.95) og bruge log. Men jeg er ikke sikker på hvordan :/

Er der nogle, der kan vise metoden. Jeg skal nok selv regne det ud :)

Svar #1
10. oktober 2007 af Martin_Hansen89 (Slettet)

...før effekttiviteten er 0.95" Lige en rettelse

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2007 af mathon

0,95=1,00-0,60*0,9^t

0,60*0,9^t = 1,00-0,95 = 0,05

0,9^t = 0,05/,6 = 0,083333

t*ln(0,9) = ln(0,083333)

t = ln(0,083333)/ln(0,9)

Skriv et svar til: f(t)=

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.