Matematik

Differentialregning, diverse..

10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)
1: Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen F ( x ) = x^3 - x - 1, hvori tangenten er parallel med linjen y = 2x + 5.


2: Linjen y = -2x - 5 er tanget til parablen y = x^2 - 6x + p. Bestem tallet p.


3: Idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x) = ax^2 + b og g( x ) = 2 * sqr(x) , x > 0

a) Bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går gennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A.

b)Tegn graferne, og bestem en ligning for fællestangenten.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Hvis der er nogle der er villige og har lidt tid tilovers ville jeg give jer hundredevis af point (hvis man nu kunne) - Jeg har prøvet så meget forskelligt, og intet tyder på at være rigtigt. Jeg er lost - Tak på forhånd :)
Regards,
embøl

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

1: Start med at løse ligningen F '(x)=2.

2: Som 1:

Svar #2
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)

rettelse "- x + 1" i opgave 1.

F ( x ) = x^3 - x + 1
f ' (x) = 2x^2- x + 1
f ' (x) = 3x + 1

? :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis F(x)=x³-x+1
så er F '(x)=3x²-1.

Du skal derfor løse ligningen
3x²-1=2.

Svar #4
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)

CAS-værktøj :

solve(3x^2-2=3,x)
x = -sqr(15) / 3 - or - x = sqr(15) / 3

x = -1,3 - or - x = 1,3

ehm..

y=2x+5
altså y = 2*1,3+5 og y = 2*-1,3+5
y = 7,6 og y = 2.4
altså er koordinatsættet (man må vel ikke bruge kommatal? oder?)
(1,3 , 7,6) - or - (-1,3 , 2,4)

Det lyder bare forkert.
Har dog en løsning, den siger (-1,1) eller (1,1)
:/

Svar #5
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)

Okay, forfra, nu har jeg fattet det hele.

f(x ) = x^3 - x +1

f'(x) = 3x^2 - 1

y=2x+5

solve(3x^2 - 1 = 2 )

x= - 1 eller x = 1

y=(-1^3+1+1) = -1

y =(1^3-1+1)=1

P(-1.1) og P(1,1)

haha :) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Korrekt.

Svar #7
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)

lækkert. tusind tak so far :)

Skriv et svar til: Differentialregning, diverse..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.