Fysik
varmeberegning
11. oktober 2007 af
melorm83 (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor jeg har 2 dL vand på 90 grader C. Der tilføres x L vand på 5 grader C indtil blandingen har nået 50 grader C.
Spørgsmålet er hvor meget vand der tilføres de 2 dL.
Jeg ved fra en tabel, at vands varmefylde er 4190.
Jeg sætter så 1,7 dL*4190*(90-50) = x*4190*(5-50). Og så finde x. Er det rigtigt?
Ps. er der nogle online steder til en "solver"?
Spørgsmålet er hvor meget vand der tilføres de 2 dL.
Jeg ved fra en tabel, at vands varmefylde er 4190.
Jeg sætter så 1,7 dL*4190*(90-50) = x*4190*(5-50). Og så finde x. Er det rigtigt?
Ps. er der nogle online steder til en "solver"?
Svar #2
11. oktober 2007 af mathon
0,2*kg * 4186*J/(kg*C)*(90-50)C = x*4186*J/(kg*C)*(50-5)C
0,2*kg*40*C = x*45*C
8*kg = 45x
x = 8*kg/45 = 0,177778 kg
x = 177,778 g
0,2*kg*40*C = x*45*C
8*kg = 45x
x = 8*kg/45 = 0,177778 kg
x = 177,778 g
Svar #4
11. oktober 2007 af melorm83 (Slettet)
Tak for svaret. Jeg kan godt se hvor den var gal nu.
=)
=)
Skriv et svar til: varmeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
