Matematik

HJælp

11. oktober 2007 af simon2730 (Slettet)
Jeg har fåët en opgave som lyder ; Redegør for at den generelle løsning til en ligning af typen a*c+b=c*x+d altid er :
x= d-b/a-c

Og da jeg langtfra er god til matematik kunne jeg sku godt lige bruge en hjælpende hånd med den!

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

a*c+b=c*x+d
a*x-c*x=d-b
(a-c)*x=d-b
osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

a*c+b=c*x+d <=> a*c+b-d=c*x <=> a+(b-d)/c = x

hmm... har du skrevet den op rigtig? Menes der gange eller opløftet i, ved *?

skal der stå (d-b)/(a-c) eller d - b/a - c

Svar #3
11. oktober 2007 af simon2730 (Slettet)

hmm... tror ikk helt jeg er med!?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

#1

a*c+b=c*x+d
a*x-c*x=d-b <- forkert
(a-c)*x=d-b

a*c+b=c*x+d <=>
a*c-c*x=d-b <=>
(a-x)c = d-b <=>
a-x = (d-b)/c <=>
-x = (d-b)/c - a <=>
x = -a+(b-d)/c

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

x = a + (b-d)/c mener jeg selvfølgelig

#3 det jeg siger er, at jeg umiddelbart ikke kan få det til at give x= (d-b)/(a-c) ?

Svar #6
11. oktober 2007 af simon2730 (Slettet)

d - b/a - c

Svar #7
11. oktober 2007 af simon2730 (Slettet)

endnu engang er jeg helt blank da jeg så den næste opgave... der står følgende: sæt så meget som muligt udenfor parantes:
3fKa+3aufK

:S:S:S:S:S:S

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Se på hvilke bogstaver og tal, som går igen i begge led

Svar #9
11. oktober 2007 af simon2730 (Slettet)

og så skal resten bar i parantes eller !?

Svar #10
11. oktober 2007 af simon2730 (Slettet)

så den kommer til at hedde 6fKa +(u)!?! eller er jeg helt gal på den!?

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

3fKa(1+u)

3fKa findes nemlig i begge led

prøv gang parantesen ud som tjek, så skulle du gerne få det gamle udtryk igen

Svar #12
11. oktober 2007 af simon2730 (Slettet)

nice :P takker hehe... vender nok tilbage senere, laver bar en ny tråd, den er temmelig kompliceret denne opgave :S

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

husk bare at sætte en bedre overskrift på!

Skriv et svar til: HJælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.