Matematik

Hvordan isoleres x i denne ligning?

11. oktober 2007 af Julie.K (Slettet)
Hej.
Ja, som overskriften siger... Hvor isoleres x i denne ligning.. Har selv prøvet, men kan ikke få den til at passe...:

8000=109400-13660*ln(3005-x)

Her er hvad jeg er kommer frem til indtil videre:

8000=95740*ln(3005-x)
8000/95740=ln(3005-x)

Så er det jeg ikke helt ved hvad jeg gør herfra?
Jeg vil jo gerne af med Ln, skal jeg ikke bruge e hertil? Evt. sige e^8000/95740? Men kunne jeg ikke få til at passe på lommeregneren....

Hmm.
Håber på lidt hjælp.
Hilsen Julie K.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2007 af Esbenps

Jo, det er nemlig det, du skal...

8000=109400-13660*ln(3005-x) <=>

13660*ln(3005-x) = 101400 <=>

ln(3005-x) = 101400/13660 <=>

3005-x = e^(101400/13660) <=>

x = 3005 - e^(101400/13660)

Skriv et svar til: Hvordan isoleres x i denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.