Matematik
Statestik / varians og standardafvigelse
11. oktober 2007 af
bunny (Slettet)
Hej ! Jeg skal skrive en emneopgave om statestik, og jeg har helt glemt hvad varians og standardafvigelse er !
Er der evt. nogen der kan forklare mig lidt om de to ting ?
På forhånd tak.
Er der evt. nogen der kan forklare mig lidt om de to ting ?
På forhånd tak.
Svar #1
11. oktober 2007 af Munck (Slettet)
Den afvigelse der er fra middelværdien.
Variansen er defineret som standartafvigelsen i anden.
Variansen er defineret som standartafvigelsen i anden.
Svar #2
11. oktober 2007 af Madsst (Slettet)
Teoretisk varians af x_i:
E[(x_i-E(x_i)^2], hvor E[] er forventningsoperatoren og E(x_i) dermed er den forventede værdi af x_i.
Empirisk varians af x_i (en af dem):
1/n sum(i=1,..,n)[(x_i - g(x))^2)], hvor g(x) er gennemsnittet i stikprøven, g(x)=1/n sum(i=1,...,n)[x_i]
Standardafvigelsen er kvadratroden til den teoretiske varians. Standardfejlen er kvadratroden til den empiriske varians.
E[(x_i-E(x_i)^2], hvor E[] er forventningsoperatoren og E(x_i) dermed er den forventede værdi af x_i.
Empirisk varians af x_i (en af dem):
1/n sum(i=1,..,n)[(x_i - g(x))^2)], hvor g(x) er gennemsnittet i stikprøven, g(x)=1/n sum(i=1,...,n)[x_i]
Standardafvigelsen er kvadratroden til den teoretiske varians. Standardfejlen er kvadratroden til den empiriske varians.
Skriv et svar til: Statestik / varians og standardafvigelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
