Matematik

Hoow??

11. oktober 2007 af marcfolk (Slettet)
Der skal bestemmes en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x) = -ln x + e^x i punktet P(2, f(2))

Nogle der kan greje den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2007 af mathon

1) bestem f'(x)

2) beregn f'(2) og f(2)

3) brug den almene ligning for en ret linje - hvad en tangent også er - når du kender et fixpunkt og dens hældningskoefficient - punkt-retningsformlen

y - f(2) = f'(2)(x-2)

4) reducer den til formen y = ax + b

Svar #2
11. oktober 2007 af marcfolk (Slettet)

Gerne et svar på opgaven, har forsøgt at løse den men er usikker på resultatet..

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2007 af Maria1988 (Slettet)

Hvorfor ikke smække dit forsøg op og vise folk du har givet det et go =)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2007 af mathon

efter opfordring:

f'(x) = -x^(-1) + e^x

f'(2) = -2^(-1) + e^2 = -(1/2) + e^2 og f(2) = -ln(2) + e^2


y - (-ln(2) + e^2) = (-(1/2) + e^2)(x-2)

y - (-ln(2) + e^2) = (-(1/2) + e^2)x - 2(-(1/2) + e^2)

y - (-ln(2) + e^2) = (-(1/2) + e^2)x + 1 - 2e^2

y = (-(1/2) + e^2)x + 1 - 2e^2 + (-ln(2) + e^2)

y = (-(1/2) + e^2)x + (1 - 2e^2 - ln(2) + e^2)

y = (-(1/2) + e^2)x + (1 - ln(2) - e^2)

y = 6,88906x + (-7,0822)

y = 6,88906x - 7,0822

Skriv et svar til: Hoow??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.