Matematik

ax^2+(a+2)x-3=o

12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)
HAr denen her ligning ax^2+(a+2)x-3=o
OG er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gange den ud ?

Dette er mit forsøg

ax^2+(a+2)x-3=o
ax^2+ax^2-3=o

MEn synes det virker forkert ?!

Uhrskov

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal ikke gange den ud, løs den som den er ved den fremgangsmåde, du har lært. Der står meget om det her på Portalen.

Svar #2
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

hvad for en fremgagsmåde ?

Svar #3
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

er der ikke nogle der kan hjælpe mig vidre med denne her ??

Uhrskov

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2007 af peter lind

En andengradsligning Ax^2 +Bx + C = 0 løses ved at man finder diskriminanten D = B^2 -4AC. Løsningerne er så, hvis D ikke er negativ
(-B +-kvrod(D))/(2A). Sæt de tilsvarende værdier for din ligning ind i det.

Svar #5
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

Ja , så meget er jeg med , men hvordan skal jeg difinere b ?

a= 1
b= ?
c=-3

Ved ikke hvordan jeg skal gøre... der står jo også a inden i det felt hvor b er ????


Uhrskov

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

dit "a" er koeffecienten til x^2, og dit (a+2) er koeffecienten til x, så i det Lind har skrevet svarer A til dit lilla og B til (a+2)

Svar #7
12. oktober 2007 af uhrskov (Slettet)

gues.... tror desvære ikke det hjælper mig, har bare gjort mig mere forvirende desvære :(

Men ellers tak fo hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2007 af mathon

ax^2 + (a+2)x - 3 = 0

ax^2 + (a+2)x + (-3) = 0, der ved sammenligning med

ax^2 + bx + c = 0, ses

b = (a+2) og b^2 = a^2+4a+4
c = -3

hvoraf
d = b^2 - 4ac = (a+2)^2 - 4a(-3) = a^2+4a+4 + 12a = a^2+16a+4 =
d = a^2+16a+4
x1 = (-a-2-sqr(a^2+16a+4))/(2a) og x2 = (-a-2+sqr(a^2+16a+4))/(2a)

så rødderne er en funktion af a

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2007 af Esbenps

#7
En andengradsligning er på formen ax^2 + bx + c = 0. Det betyder, at b-leddet er det der står foran x'et. I din ligning står der (a+2) foran x'et, ergo er b-leddet lig (a+2). Så løser du bare på normal vis som det står i #8...

Skriv et svar til: ax^2+(a+2)x-3=o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.