Fysik

Tyngdeenergi

12. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvordan vil i forklare tyngdeenergien?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Tænker du på tyngdekraften eller tyngdeaccelerationen?
Mig bekendt er der ingen tyngdeenergi?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2007 af Riemann

Man taler om potentiel energi i et tyngdefelt.

Hvis man eksempelvis skal flytte noget væk fra jorden kræver det at man udfører et arbejde - og derfor må den potentielle energi ændres.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2007 af mathon

#2 fortsat
dette
arbejde = kraft * vej/højde

og dermed

E_tyngde = A = masse*acceleration*højdeændring

E_tyngde = m*g*(h2-h1)


Skriv et svar til: Tyngdeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.