Fysik

kernebatteriets nyttevirkning

13. oktober 2007 af skp1302 (Slettet)
Pu-238 henfalder ved en alfaproces. I kernebatteriet omdannes noget af den frigjorte energi fra alfahenfaldene til elektrisk energi, (5,592MeV). Batteriet afgiver elektrisk energi med effekten 60W.
b) Hvad er kernebatteriets nyttevirkning?

Jeg har nyttevirkningens formel:
n=Eudnyttet/Etilført.
de 60 W er den udnyttede.
Den tilførte er de 5,592MeV, som jeg har omregnet til J og det giver ca. 3,49J ved at sige
5,592*10^6eV/1,602*10^-13=3,49 J

Men hvad skal jeg så nu?
Jeg skal have omregnet de 60 W til Joule på en måde?

Passer mine udregninger, og er metoden rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2007 af mathon

60 W = 60 J/s

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2007 af mathon

5,592 MeV = 8,95938*10^(-13) J

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2007 af mathon

5,592*10^6*eV * 1,602*10^(-19)J/eV = 8,95938*10^(-13) J

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2007 af mathon

hvor mange henfald pr. sek? - har du ikke en impulsmålingsoplysning?

Svar #5
24. oktober 2007 af skp1302 (Slettet)

Nej det har jeg ikke. Min fejl er i hvert den med eV. Så nu er jeg godt på vej :) Mange tak.

Skriv et svar til: kernebatteriets nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.