Matematik
normalfordelt stokastisk variabel
14. oktober 2007 af
Kirsty (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med nedenstående opgave:
Om en normalfordelt stokastisk variabel X, som beskriver et eksperiment E, oplyses det at:
P(x mindre eller lig 15) = 0,34
P(x større eller lig 25) = 0,34
Bestem middelværdi og spredning for x.
Jeg har indtegnet punkterne (15:0,34) og (25:0,66) på normalfordelingspapir og fået resultaterne:
Middelværdi = 20
Spredning = 12,25
Kan det passe?
Jeg skal nu bestemme P(18 mindre eller lig x mindre eller lig 35) aflæser jeg det og hvordan?
Eksperimentet udføres 20 gange uafhængigt af hinanden.
Bestem sandsynligheden for at x netop 6 gange er mindre eller lig med 15.
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe ovenstående an.
På forhånd mange tak for hjælpen
Om en normalfordelt stokastisk variabel X, som beskriver et eksperiment E, oplyses det at:
P(x mindre eller lig 15) = 0,34
P(x større eller lig 25) = 0,34
Bestem middelværdi og spredning for x.
Jeg har indtegnet punkterne (15:0,34) og (25:0,66) på normalfordelingspapir og fået resultaterne:
Middelværdi = 20
Spredning = 12,25
Kan det passe?
Jeg skal nu bestemme P(18 mindre eller lig x mindre eller lig 35) aflæser jeg det og hvordan?
Eksperimentet udføres 20 gange uafhængigt af hinanden.
Bestem sandsynligheden for at x netop 6 gange er mindre eller lig med 15.
Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe ovenstående an.
På forhånd mange tak for hjælpen
Svar #1
14. oktober 2007 af peter lind
Hvis middelværdiener er m og spredningen er s vil den stokastiske variabel Y = (X - m)/s være normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1. Brug dette til at slå op i tabel eller elektronsisk værktøj til at finde sandsynligheden.
Find sandsynligheden p for at du får x mindre end eller lig med 15. Det følgende er så en binomialfordeling med sandsynlighed p og n = 20
Find sandsynligheden p for at du får x mindre end eller lig med 15. Det følgende er så en binomialfordeling med sandsynlighed p og n = 20
Skriv et svar til: normalfordelt stokastisk variabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
