Matematik

bestem vinkel A

15. oktober 2007 af anna85 (Slettet)
hej


jeg skal bestem vinkel A, som er stump. jeg kender AB=11,9, BC=26,4 , vinkel=23,5

jeg har løst den sådan her a/sin(A)=c/sin(c)

26,4/sin(A)=11,9/sin(24,5)

11,9/26,4 . sin(24,5)


kan det passe ?

hvad får i som resultat i jeres lommeregn, for har lige fået min lommeregn. jeg for en underlig resultat på min lommeregner

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2007 af Hindsborg (Slettet)

AB = siden c
BC = siden a

Din vinkel beskriver du som vinkeln C (som du indsætter i sinus-relationen), så den kører jeg med på.

a/sin(A) = c/sin(C)

26,4/sin(A) = 11,9/sin(23,5grader)

Vi skal nu isolere vinlen A:

A = asin((a*sin(C)/c)

A = asin(26,4*sin(23,5deg)/11,9)

A = 62,205 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2007 af peter lind

Nu skriver du et sted en vinkel på 23,5 uden at angive hvilken og et andet sted 24,5. Ud fra det du skriver gætter jeg på at at du kender vinkel C. I så fald er det korrekt at man får 26,4/sin(A) = 11,9/sin(C). Dette giver sin(A) = 26,4*sin(C)/11,9, hvilket ikke passer med din sidste linje.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2007 af peter lind

#1
Der er 2 løsninger nemlig den du kommer med samt 180 grader minus dit resultat. Da der er angivet at vinklen er stump, er det det sidste resultat, der er rigtig.

Svar #4
15. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

hvor kan jeg finde deg på lommeregner, for når jeg taster tallene ind for jeg -2,21423

Svar #5
15. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

så hvis dene er stump er der altid 2 løsninger?


180-62,205=117,795

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2007 af mathon

på´TI-89

MODE
Angle
2:degree

Svar #7
15. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

nu har jeg fået de 62,2048

hvorfor skal man endelige bruge degree, altså hvorfor ikke bare de tal der skal indsættes.
og når jeg skal finde en vinkel, skal man altid bruge degree efter sinustallet.

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2007 af mathon

"så hvis denne er stump er der altid 2 løsninger? " - nej der er kun én løsning - nemlig den stumpe.

Sammenhængen - som du ikke må misforstå - er, at

sin(V) = sin(180°-V) - supplementvinkler har samme sinus-værdi.

sin(A) = a*sin(C)/c = 26,4*sin(23,5°)/11,9 = 0,88462

sin(A) = sin(180°-A) = 0,88462

sin^-1(A) = sin^-1(180°-A) = sin^-1(0,88462), hvoraf

A = 62,2048° eller
180°-A = 62,2048° <=> A= 180°-62,2048° = 117,795°

Hvilken vinkel skal du så vælge?

Opgaveteksten oplyser, at A er stump, hvorfor

A = 117,795°



Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2007 af mathon

degree bruges - pr. tradition - altid i geometriske figurer

Svar #10
15. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

skal jeg finde B er det det du mener

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2007 af mathon

B = 180°- C - A = 180°- 23,5° - 117,8° = 38,7°

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. oktober 2007 af mathon

b/sin(B) = c/sin(C)

b = sin(B)*c/sin(C) = sin(38,7°)*11,9/sin(23,5°) = 18,6593 = ca. 18,7

Svar #13
15. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

ok mange tak for din hjælp

Skriv et svar til: bestem vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.