Matematik
Integralregning
16. oktober 2007 af
Ralphi (Slettet)
f(x) = x-x^3
g(x) = -6x
graferne afgrænser en punktmængde i 1. og 4. kvadrant. Beregn arealet af denne punktmængde.
Hvordan gør man?
g(x) = -6x
graferne afgrænser en punktmængde i 1. og 4. kvadrant. Beregn arealet af denne punktmængde.
Hvordan gør man?
Svar #1
16. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Start med at finde ud af i hvilke to punkter a og b, de to grafer skærer hinanden (dette gøres ved at sætte de to forskrifter lig hinanden og løse ligningen).
Beregn derefter arealet af punktmængden, som de to grafer afgrænser i 1. og 4. kvadrant. Hvis a,b>0 (som du vil finde), kan arealet af punktmængden bestemmes som integralet af f(x)-g(x) fra a til b.
Beregn derefter arealet af punktmængden, som de to grafer afgrænser i 1. og 4. kvadrant. Hvis a,b>0 (som du vil finde), kan arealet af punktmængden bestemmes som integralet af f(x)-g(x) fra a til b.
Svar #2
16. oktober 2007 af peter lind
Løs ligningen f(x) = g(x). Dette giver grænserne for integrationen. Derefter integrer f(x)-g(x) mellem de grænser du har fundet.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
